Krepler & Kurabiyeler

Portakal Kabuklu İrmikli Kurabiye





Malzemeler 

1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı irmik
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker

Aldığı kadar un

Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur. Küçük parçalar koparılıp el ile yuvarlanıp tepsiye dizilir. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.



Maydonozlu Krep



Krep hamuru için;

2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı un
1 tutam maydanoz

İç harcı için;

Beyaz peynir ve kaşar peynir karışımı ( İstediğinizi koyabilirsiniz)


Yapılışı: Yumurtayı çırpın. Süt, su, tuz, toz şeker, zeytinyağı ve unu ekleyin. Karıştırın un toparlanırsa ezin. Pürüzsüz bir krep hamuru olmalı. En son da maydanozu ekleyip karıştırdıktan sonra teflon tavada 1 tatlı kaşığı kadar yağ ekleyip krep hamurumuzdan koyalım. Tavaya yayalım, altı kısık ateşte pişirelim. Hamur bitene kadar devam edelim. Pişen kreplerin arasına istediğiniz harçtan koyabilirsiniz. Beyaz peynir, kaşar peyniri, patates, ıspanak vs. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...