Kahvaltılıklar

Nişastalı Yumurta 


Malzemeler

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı nişasta
Tuz

Yapılışı: Derin bir kabın içine 2 yumurtayı kırın. Tuz ile biraz çırpın. Daha sonra süt ve nişastayı ekleyin ve çırpın. Topaklanmalar var ise onları ezin. Tavaya zeytinyağını ekleyin. Karışımı tavaya dökün. Kapağını kapatıp ağır ateşte pişirin. Spatula ile altı kızarmış mı kontrol edin. Kızarınca altını üstüne çevirin. Diğer tarafı da kızarıncaya kadar pişirin.




Menemen (ister kahvaltılık ister akşam yemeği)


Malzemeler
1 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 adet orta boy domates
2adet  yumurta
Tuz
Yapılışı: Soğan ile biberler küçük küçük doğranır. Az yağda kavrulur. Üzerine küp küp doğranmış domates eklenir. Domatesin de diriliği gittikten sonra çırpılmış yumurta da eklenir. Kapak kapatılarak pişirilir. Afiyet olsun.



Pancar Sarması



Malzemeler
3 adet kırmızı pancar
4 yemek kaşığı kadar labne
1 su bardağı kadar lor peynir
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:  Pancarlara sirke, tuz ve şekeri ekleyerek suda haşlayalım. Bu sırada labne, lor ve doğranmış maydanozu karıştıralım. Ben içine biraz da çörek otu da ekledim. İsterseniz ekleyebilirsiniz. Pişen pancarları ince patates, cips yapar gibi keselim. Biraz zor oluyor kesmek tabi. Kalın olursa da kıvrılma yapmak istediğimizde olmuyor. İki dilimi çarpı şeklinde üst üste koyup elimizle saralım. Ortasına harcımızdan koyalım. Açık kalan kısımlarını pancar dilimi ile kapatalım. Bu şekilde bitinceye kadar tamamlayalım. Farklı bir tat ve içinde peynir olması dolayısıyla kahvaltıda da tüketilebiliyor. Afiyet olsun.


Kırmızı Biber Sarması




Malzemeler

6-8 adet közlenmiş kırmızı biber (tavada yaptım)
1 su bardağı kadar beyaz peynir veya lor peyniri
4 yemek kaşığı kadar labne peyniri
Çok az haşlanmış taze yeşil soğan ( yeşil kısmı)

Yapılışı: Közlenmiş biberlerin kabukları soyulur. 2′ye ayrılır. Tepsi üzerine serilir. İçine iç harcı koyulur ve sarılır. Taze soğanın haşlanmış yeşil yaprağı ile düğüm yapalım. Afiyet olsun.




Zeytinli ve Peynirli Penguen


Malzemeler

5 adet penguen için;

10 adet zeytin
Küp doğranmış beyaz peynir
1 adet küçük havuç
5 adet kürdan

Yapılışı:  Penguenlere ayak yapmak için daire şeklinde kesilmiş havuçtan pasta dilimi yaparmış gibi bir dilim çıkarıyoruz. Daireden geri kalan kısım penguenin ayakları oluyor. Kestiğimiz dilim ise burnu oluyor. Bir penguende ki iki zeytinden 1 tanesini 2′ ye ayırıyoruz. Bu gövde kısmı oluyor. Diğerinin çekirdeğini zeytinden çıkarıyoruz. Bütün olarak bu da baş kısmı oluyor.

İlk olarak penguenin ayak kısmını kürdana takıyoruz. 1 tane beyaz peynirin iki yanına yarım olarak zeytini yatay tutarak kürdana geçiriyoruz. Penguenin ayakları ve gövdesini yapmış olduk. Bütün olarak çekirdeğini çıkardığımız zeytini yatay tutarak açık olan bir tarafına havuç takıp gaga yapıyoruz. Kürdana geçiriyoruz. Kahvaltılık güzel bir sunum. Afiyet olsun.



Çemen



Malzemeler

1 su bardağı kadar domates salçası
2-3 diş sarımsak
Ezilmiş ceviz (çok ezilmesin)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Arzuya göre;

Kekik
Kimyon
Nane
Pul biber
Karabiber
Köri


Yapılışı:  Tavaya zeytinyağı, salça, dövülmüş sarımsak eklenip pişirilir. Tuzu ağız tadınıza göre ayarlanır. 3-4 dakika kadar piştikten sonra ceviz de eklenip az pişirilir. Arzuya göre baharatları eklenir. Afiyet olsun.



Kekikli Naneli Yumurtalı Ekmek



Malzemeler
1 ekmek
2 adet yumurta
Tuz
Kekik
Nane
Sıvı yağ


Yapılışı:  Ekmekler dilimlenir. 2 yumurta çırpılır. İçine tuz, nane ve kekik eklenir. Dilimlenmiş ekmekler yumurtalı karışıma bulanır. Sıvı yağda kızartılır. Afiyet olsun.




Biberli Yumurta



Malzemeler
Dolmalık biber (istediğiniz renkte)
1 yumurta
Tuz
Sıvı yağ

Yapılışı: Dolmalık biber enine halka şeklinde kesilir. Tavaya biberi koyalım içine çok az yağ ekleyelim. Biberin içine yumurtayı kıralım. Üzerine tuz ekelim. Kapağını kapatalım. Kısık ateşte pişirirseniz daha iyi içi pişer altı hemen kızarmaz. Kıvamında olur. Altını açarsanız  Yumurtanın altı hemen kızarır. Afiyet olsun.




Çıtır Hamur Kızartması



Malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt (sulu şekilde)
Aldığı kadar un
Sıvı yağ

Yapılışı:  Malzemeler karıştırılır yoğrulur. İçinde maya veya kabartma tozu olmadığı için hamuru bekletmeden kullanabiliriz. Merdane ile açılır. İnce hamur olması gerek çıtır olması için. Hamur ince açıldıktan sonra küçük tek lokma halinde keselim. Kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.



Maydonozlu Dereotlu Omlet


Malzemeler
2 adet yumurta
10 dal maydanoz
10 dal dereotu
Tuz
Sıvı yağ

Yapılışı:  Yumurta bir kap içinde çırpılır. Ağız tadınıza göre tuz eklenir. Tavaya yağ eklenir ve yumurta tavaya alınır. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz serpiştirilir. Tavanın kapağı kapatılır, kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.



Yumurtalı Ekmek (Çörek otlu, Nane ve Susamlı)





Malzemeler
1 bütün ekmeğin dilimlenmişi
3 adet yumurta (yumurta yetmezse ilave edilir)
Tuz
Nane
Çörek otu
Susam
Sıvı yağ

Yapılışı: Yumurtalar bir kap içinde çırpılır. İçine tuz, nane, çörek otu, susam eklenir. Dilimlenmiş ekmekler kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun.




Kıymalı Yumurta


Malzemeler
200 gr kadar kıyma
3 yumurta
Tuz
Sıvı yağ

Yapılışı: Kıyma tavada kavrulur. Yumurtalar bir kap içinde çırpılır. İçine tuz eklenir. Kavrulan kıymanın içine yumurta boşaltılır. Kapağı kapatılarak pişirilir. Afiyet olsun.



Mıhlama (Kuymak)



Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su
1 su bardağı biraz geçmiş olabilir kaşar peyniri

Yapılışı: Yapışmaz tavada tereyağı ile mısır ununu orta ateşte rengi değişene kadar kavurun. Üzerine suyu ve doğranmış veya rendelenmiş peyniri koyarak kısık ateşte peynir eriyene kadar kuvvetli bir şekilde karıştırarak pişirin. Kısık ateşte dibini çok hafif tutturuncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...