Kekler

HAVUÇLU TARÇINLI KEK


Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Yapılışı: Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Üzerine süt, sıvı yağ, havuç rendesi, ceviz ekleyip karıştırıyoruz. Un, tarçın, kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıp diğer karışıma ekliyoruz. Yağlanmış kek kalıbına boşaltıp 170 derece de pişiriyoruz. İlk 20-25 dakika hiç fırını açmıyoruz. Daha sonra kürdan yöntemiyle içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. 


Çaylı Kakaolu Kek

Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı ılık siyah çay demi (sadece demlenen kısmını koyuyoruz)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Yapılışı : Un, tarçın, kakao, kabartma tozunu bir kapta karıştırıyoruz. Ayrı bir kabın içine yumurta ve toz şekeri ekliyoruz ve çırpıyoruz. İçine çay, sıvı yağ ekliyoruz. Unlu karışımı da yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. 170 derece fırında pişiriyoruz.





Portakallı  Cheescake


Malzemeler

Tabanı için;

3 paket yulaflı veya burçak bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı süt
Dolgu krema  (1.şekilde yapmak için) ;

2,5 su bardağı soğuk süt
1 paket cheesecake yap
1,5 su bardağı yoğurt
Dolgu Krema (2.şekilde yapmak için (yumurta sorunu olmayanlar için);

Yarım su bardağı süzme yoğurt
450 gr kadar tuzsuz krem peynir
1,5 su bardağı lor peyniri
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
3/4 su bardağı çiğ krema
Yarım su bardağı toz şeker

Portakallı pelte için;

2 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta


Yapılışı:  Tabanı için bisküviler ezilir. Tereyağı ve süt ile iyice karıştırılır. Kelepçeli kalıbın folyo ile tabanı kaplanıp bisküviler sıkı sıkı bastırılır. 2 şekilde da verdiğim dolgu kremalar pişirilmeden yapılıyor.

1.şekilde verdiğim tarifte süt ile cheesecake yap harcı 2 dakika çırpılır. 1 su bardağı yoğurt da ilave edilip 1 dakika kadar daha çırpılır.

2.şekilde verdiğim tarifte ise yumurta olan krema buzdolabında 1 gün dinlendirilip servis edilir. Yumurta olduğu için pişirmek isterseniz 160 derecede 30-40 dakika kadar pişirebilirsiniz. Sonra yine buzdolabında dinlendirin.

Dolgu kremayı bisküvilerin üzerine boşaltın. Portakallı pelte için olan malzemelerin hepsi tencerede karıştırarak pişirilir. İlk sıcaklığı gittikten sonra kremanın üzerine yayın. Buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun



Limonlu Kek



Malzemeler

4 adet yumurta
2 su bardağı kadar şeker (arzuya göre artırılabilir)
1 bardak limon suyu
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un

Yapılışı:  Yumurta ve şeker çırpılır. Limon suyu, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi, vanilya eklenir ve çırpılır. Yeteri kadar un eklenir. Kabartma tozu da eklenir. Topaklanma olmayacak şekilde karıştırılır ve kalıba dökülür. 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.   




Keçiboynuzlu Kek




Malzemeler

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı ılık siyah çay
Yarım su bardağı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı kadar keçiboynuzu tozu (keboy)
1-2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı kadar un


Yapılışı: Yumurta ve şeker çırpılır. Çay, sıvı yağ, keboy, tarçın eklenir ve karıştırılır. Un ve kabartma tozu eklenir, karıştırılır. Pütürsüz hamur yapılır. 175 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.




Desenli Rulo Kek



Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
Aldığı kadar un
2 yemek kaşığı kakao
Muhallebisi için;

3 su bardağı süt
Yarım bardak kadar şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un


Yapılışı:  Yumurta ve şeker çırpılır. Süt, sıvı yağ, vanilya eklenip çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenir. Büyük dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Yarısı kadar hamur ayrılır. Kakao eklenir ve karıştırılır. Tepsiye kaşıkla şekil vererek dökülür. 10 dakika kadar 170 derecede pişirilir.Tepsiyi çıkarıp geri kalan beyaz kek hamuru üzerine dökülür. 170 derecede 20-25 dakika kadar pişirilir.
Bu sırada muhallebisi pişirilir. Pişen kek ılık iken üzeri kapatılır. Kurursa rulo yapılmaz. İlk sıcaklığı giden muhallebi kek üzerine dökülür. Rulo yapılır. Buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Afiyet olsun.         



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...