Meyveli Tatlılar

Krem Şantili Elma Tatlısı 

Krem şantili  elma tatlısı için ;
Malzemeler


  • 8 adet orta boy elma
  • 1,5 su bardağı şeker
  • yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı Kırmızı gıda boyası


Üzeri için

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı süt



Yapılışı:  Elmaların içi oyacak ile oyulur çekirdek kısmı çıkarılır.Kabukları soyulur.Tencerede kırmızı gıda boyası ve  şeker ile birlikte  ( yarım çay bardağı su koyabilirsiniz) yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer taraftan üzeri için krem şanti mikserde veya blenderde çırpılır. Pişen elmalar soğumaya bırakılır ve içlerine krema sıkacağı ile krem şanti doldururulur.



Havuçlu Toplar




Malzemeler

Yarım kilo havuç
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
20 adet kadar pötibör bisküvi
1 çay kaşığı kadar tarçın
Hindistan cevizi


Yapılışı:  Havuçları rendeleyin. Su ve toz şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Bisküvileri kırın, tarçın, ceviz ve pişirdiğiniz havuçla birlikte yoğurun. Yuvarlayıp hindistan cevizine bulayın. Afiyet olsun.




Çikolatalı Meyve Salatası


Malzemeler

1 adet muz
1 adet armut
1 adet elma
1 adet portakal
1 adet kivi

İsteğe göre;
Çilek
Ayva vs.

Üzeri için;
Sütlü çikolata


Yapılışı: Meyveler küp küp doğranır. Uygun kase(cup) içine alınır. Ben kullanacağım cup içine doğradığım için karıştırmamıştım. Onun için meyvelerimin renkleri görünmüyor. Fakat başka bir kapta karıştırıp cup içine koyarsanız meyveler dış kısımdan görünür. Üzeri için benmari usulü eritilen çikolata cuplara paylaştırılır. Afiyet olsun.



Muz Kebabı

 


Malzemeler
1-2 muz (kişi sayısına göre)
Alüminyum folyo
Marshmallow
Sütlü çikolata

Yapılışı: Muzun içi hafif oyulur. Karnıyarık gibi içine küçük küçük doğranmış marshmallow ve çikolata konularak folyoyaya sarılır. İsterseniz ocakta isterseniz mangalda isterseniz ızgarada muz yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu tarifi bulduğum an denedim. Tadı gerçekten güzeldi. Afiyet olsun.




Portakal Jöleli Kek


Malzemeler
2 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2-3 yemek kaşığı nişastası
4-5 adet dilimlenmiş ezilmiş kek (ben kakaolu kullandım)


Yapılışı: Portakal suyu, su, şeker, nişasta bir tencerede karıştırılır. Ocağın altı yakılır. Karıştırarak pişirilir.

Kaseye ezilmiş kekten 1 tatlı kaşığı kadar koyulur. Üzerine 2 kaşık kadar jöleden koyup karıştırılır. Üzerine tekrar jöle eklenir. Tekrar ufalanmış kek koyup tekrar jöle dökülür. Kaselere bu şekilde paylaştırılır. Afiyet olsun.


Özellikle portakal suyu içmeyen çocuklar için ev yapımı sağlıklı jöle.




Ayva Tatlısı


Malzemeler
2 adet ayva
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağına yakın su
4 adet karanfil

Üzeri için:
Hindistan cevizi


Yapıştır: Ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyalım. Çekirdek yuvasını da olduğu gibi çıkarıp hepsini bir kenarda bekletelim. Ayvaları yerleştirelim. Karanfili ve çekirdekleri boş kalan yerlere yerleştirip suyunu ekleyelim ve orta ateşte kaynamaya bırakalım. Su bir taşım kaynadıktan sonra eşit bir şekilde toz şekerini de dökelim ve kapağını kapatıp, en kısık ateşte pişmeye bırakalım. Ben yaklaşık 1 saati geçen bir sürede pişirdim. Sizin ki de üç aşağı beş yukarı aynı sürede pişecektir, çünkü rengini ve kıvamını ancak bu sürede alıyor. Ara ara kontrol etmeliyiz ki suyunu çekip dibi tutmasın. Servis ederken isterseniz dondurma veya cevizle de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.





Çikolata Kaplı Çilek ve Muz





Malzemeler
İstenilen sayıda çilek
1 adet muz
80 gr sütlü çikolata (ilave edilebilir)
2 yemek kaşığı krema (yoksa 1 kaşık kadar sıvı yağ)
Üzeri için;

Hindistan cevizi


Yapılışı:  Sütlü çikolatayı, benmari usulüyle eritin. Krema koyup karıştırın. Çileklerin uç kısımlarını ve muzları batırıp servis tabağına dizin. Hindistan cevizi ile süsleyin. Pasta süslemesinde çikolatalı çilekleri kullanabilirsiniz.



Kahve Soslu Çikolatalı Muzlu Mozaik Pasta



Malzemeler
Çikolatalı Kısım için:
400 gr petit beurre bisküvi
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket (80 gr) bitter çikolata

Sade kısmı için:
250 gr petit beurre bisküvi
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kahve ( türk kahvesi kullandım) nescafe de olur.
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı sıvı yağ

İçine :
1-2 adet muz (ben 1 muzu boylamasına keserek kullandım kalıbım biraz küçük olduğu için)

Üzerine kahveli sos için:
2 çay bardağı krema
Yarım çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çay kaşığı kahve (türk kahvesi kullandım) nescafe de olur.

Süslemek için;
Top çikolata
Muz
Damla çikolata  (Bunların 3′ünden birini kullanabilirsiniz)


Yapılışı: İlk önce pastanın çikolatalı kısmını hazırlamak için bisküvi hariç tüm malzemeleri göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocaktan alın hafif ılınmasını bekleyin. Ilınan çikolatalı sosa bisküvileri kırın.
Baton kek kalıbına streç film veya folyo yerleştirin. Çikolatalı harcı baton kalıba eğik olarak bastırarak yerleştirin. Derin dondurucuya koyun ve yaklaşık 20 dakika sonra çıkarıp tekrar üzerini düzeltin eğikliğinin bozulmamasını sağlayın.
Çikolatalı kısmın tam ortasına muzu boylamasına yerleştirin. Derin dondurucuda yarım saat bekletin.

Diğer tarafta sade olan kısmı bisküvileri hariç muhallebi kıvamında pişirin.
Ilınınca bisküvileri kırın. Derin dondurucudan çıkardığınız baton kalıptaki çikolatalı muzlu kısmın üzerine üst kısmı düz olacak şekilde yerleştirin.
Üzerini streç film ile kapatıp derin dondurucuya koyun.

Servis yapmadan önce kahveli sosu ( muhallebiden daha sulu kıvamda olacak şekilde) hazırlayıp servis sırasında üzerine süsleri de yerleştirip kahveli sosu mozaik pastanın üzerine gezdirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...