Poğaçalar

Yumuşacık Poğaçalar


Malzemeler

Hamur için;

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
4,5 su bardağı kadar un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı silme tuz
1 paket instant maya

İçi için;
1 su bardağı kadar kuru domates (az suda haşlanmış)
1 su bardağı kadar siyah zeytin (doğranmış)

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Çörek otu veya susam veya sarı haşhaş (ben 3ünü bir arada kullandım)    


Yapılışı:  Hamur malzemeleri, un hariç hepsi bir kaba alınır. Unun da 2-3 bardaktan sonrası yavaş yavaş eklenir. Yumuşak az ele yapışır bir hamur olacak. Yoğurduktan sonra üzerini örtüp sıcak ortamda yarım saat dinlendirilir. Bu arada içi için kuru domatesler az suda haşlanır ve küçük doğranır. Zeytinin çekirdekleri çıkarılır ve doğrayın. İkisi karıştırılır. İsterseniz kekik, kuru nane de karıştırabilirsiniz.

Mayalanmış hamurdan istediğiniz büyüklükte parça koparıp biraz açarak iç harçtan koyulup kapatılır. Tepsiye dizilir. Hamur bitinceye kadar işleme devam edilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu, susam veya sarı haşhaş ile süslenir. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...